DOMMER PRESENTASJON Trønderspesialen

Domarpresentation Ann-Christin Sultan

Inledningsvis vill jag tacka för förtroendet att få komma till Trondheim och döma era hundar.

Mitt hundliv började1976 med Newfoundlandshund. År 1983 fick jag min första Leonberger tik. Hon hett Lejonlands Gigant Ginny och var efter Alibaba von Loh och Alejona Ginny av Nordens Löve. Det var med Ginny min uppfödning av Leonberger startade. Prefixet Sjö Björnens kennel kopplas nog mest till min uppfödning av Leonberger även om det är Newfounlandshunden som inspirerade mig till kennelnamnet. På kenneln har även fötts några kullar med Pyreneerhundar samt Norfolkterrier.

Jag utbildade mig till domare 1995 I grundutbildningen ingick Newfoundlandshund, Pyreneerhund, Leonberger och Cavalier king charles spaniel. Sedan har tillkommit några enstaka ytterligare raser. Jag har dömt Leonberger specialer i Norden och i Estland och Italien.

Ann-Christin